Всички новини

Тетевенската саламура

Тетевенската саламура

Кулинарното изкуство датира от незапомнени времена. Тетевенци също се славят със свое кулинарно изкуство. Много от рецептите не се срещат в други готварски книги. Структурата на Тетевенската кухня е в зависимост от географския и социално-икономически характер на района. Продуктите от растителен произход са доминиращи. Ястията са прости и непретенциозни, но пък са вкусни и доставят удоволствие. Същите ще се приемат с охота и от всички гости и почитатели на Тетевенската кухня.

Днес ще ви запознаем с един местен специалитет, който с годините се е превърнал в местен празник.

Община Тетевен се превърща всяка година в края на юли месец в притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество събития, а всичко това се случи по време на празника на Тетевенската саламура.

В събитието се включват представители от гр. Тетевен и 5 кметства от Общината – Рибарица, Черни Вит, Дивчовото, Голям извор и Гложене. Представят се традиционни за всяко населено място рибни ястия.

На събитието община Тетевен демонстрира на живо приготвянето на тетевенска саламура.

Гости от цялата страна посетили Тетевен за празника на саламурата могат да се насладят на вкусната рибна чорба и красотите на града – природните забележителности и прекрасните условия за туризъм.

Събитието може да се определи както като културен, така и като туристически продукт изпълнен с редица мероприятия, които оставят приятни спомени у всички присъстващи.

Източник: http://pateshestvenik.com/

Напиши коментар

Полетата със * са задължителни.
Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

към началото