Всички новини

Всичко за пикника

Пикникът  е вид развлечение за топлите месеци, представляващо ексурзия с  почивка и ядене на открито – в парк или сред природата, в идеалния случай сред красив пейзаж и възможност за забавление, например в близост до водоем или река, преди или по време на театрално представление или концерт на открито. Практиката да се правят пикници датира приблизително от началото на 19 век в Западна Европа.

Пикникът често е вид семейно забавление, но също така може да бъде и романтична среща между двама души, и голямо събиране като фирмен пикник /тиймбилдинг/ или пикник, организиран от църквата за своите енориаши. За пикника може да се носи предварително приготвена храна (сандвичи, салати, палачинки, консерви, студени меса, сладки, соленки, плодове и др.), а може да се носят и продукти (месни продукти, зеленчуци), които на място да бъдат приготвяни, обикновено изпичани на жив огън на скара или барбекю.

Сред необходимите вещи за организиране на пикник са хладилна чанта, термос, одеало, покривка, съдове и прибори за еднократна употреба, несесер с прибори като ножове, отварачки и т.н. Има специални одеяла за пикник, които са с две страни, като страната, която е откъм земята, е гумирана и непромокаема. Подходящи за взимане са различни четива, и игри за играене на открито като федербал, футбол, карти и др.

Все по- често се среща на някои места да има обособени зони за пикник, които включват беседки, дървени масички и столчета, кошчета за боклук, огнища, чешмички и тоалетни.

Всичко за пикника

Пикникът  е вид развлечение за топлите месеци, представляващо ексурзия с  почивка и ядене на открито – […]

4.9 out of 5 based on 1 user ratings
Всичко за пикника
10-09-2016

Пикникът  е вид развлечение за топлите месеци, представляващо ексурзия с  почивка и ядене на открито – […]

Напиши коментар

Полетата със * са задължителни.
Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

към началото